Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 11 Maj 2009 Posty: 213 Skąd: Strzegom
Wysłany: 2010-02-04, 20:29 interp
wprowadzcie wymuszenie ex_interp takze na serwer dm bo jego nie ma wiem ze byl przez jakis czas a teraz lipa mam dosc strzelania w glowe zabierajac 26 hp
o4g3m!n!B4, server DM dołączył już nowy i będzie dopiero szlifowany. Na tym servie też powinien być inny plugin niż na Diablo bo nieraz się zdarza że na całą mapę jest jedna runda.
_________________ Spokojna
Egzystencja
Stała się
Jebaną
Apokalipsą
Zamknąłem jakiś temat a masz jeszcze coś ważnego do powiedzenia --> wyślij priv w celu otwarcia go.
noo.. ;/ i chyba nikt nie wybierze interpu 0.01 czyli prawidłowego.. Powinien być plugin który sam ustawia ex.interp. a jak ktoś ma zły interp. to pokazuje każdemu graczowi że jakiś koleś ma zły interp. (widziałem to na innych serwerach i to jest dobre bo nikt nie ukryje złego interpu.)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Pochwał: 1 Posty: 2610 Skąd: RzeszuF
Wysłany: 2010-02-13, 10:24
Czy ja wiem czy to jest takie dobre ? mnie to akurat czasami wkurza. Wiem, ze niestety po wlaczeniu cs-a kazdy ma ex_Interp 0.1 o ile sobie sam do configa innego nie wpisze no ale mimo wszystko ...
Jakbym mial dawac plugin z interpem to chyba raczej taki, zeby ludziom obliczalo taki ex_interp jakie maja cl_updaterate.
Praktycznie kazdy gra na 101 wiec automatycznie bedzie mial 0.01, Zazwyczaj minimalnym cl_updaterate na jakim graja ludzie jest 20 a jak wiadomo 1/20= 0.05 czyli beda mieli ex_interp 0.05
I pewnie taki wlasnie plugin wam wrzuce na war3fta.
Tego jaki jest u nas na serwerze TP i FFA z menu wyboru nie moge wrzucic bo wybór interpu bylby w momencie wyboru klasy, bo z tego co kojarze na war3ft klasa sie zmienia na poczatku rundy i wtedy tez pojawia sie menu wyboru interpu.
Jedno menu byloby zaslaniane drugim.
[ Dodano: 2010-02-13, 13:29 ]
boszz, wszystko mi sie popieprzylo, zobaczylem ze admin z diablo moda pisze takie rzeczy to myslalem ze odpisuje w dziale diablo.
Ogarniam, tutaj chyba jednej rzeczy nieogarniasz, jesli trafisz w glowe to zabierze tyle HP ile trzeba, widocznie nie trafiales tam gdzie trzeba.
Plugin wgrywam bedzie wymuszalo tak jak napisalem. Co runde ex_Interp 0 i dzieki temu interp bedzie obliczany na podstawie cl_updaterate (ex_interp = 1/cl_updaterate) a poniewaz nikt nie gra na cl_updaterate nizszym niz 20 to maksymalna wartosc ex_interp na serwerze bedzie 0.05.
No chyba ze ktos sie uwezmie i zmieni cl_updaterate na ponizej 20 ale zycze mu powodzenia i przyjemnosci z gry.
[ Dodano: 2010-02-13, 14:00 ]
no i tak sie zmacilem ze przerabialem plugin a przeciez na serwerze DM jest wymuszenie interpu takie jak na naszych innych serwerach z w wyborem od 0.01 do 0.05 ...
_________________ Jesli uważasz, że jakiś temat nie został załatwiony tak jak trzeba wyślij jego linka do moderatorów lub H@ (do mnie lub Vorstera), postaramy się go jeszcze raz przeglądnąć.
Wysłany: 2010-02-19, 18:57
Noswear napisał/a:
Tak tylko jak ustawicie sobie interp na 0.001 to plugin uzna ze to dobry interp (blad pluginu)
Nie wiem na jakie lekcje nie chodziles (matematyka/j.polski) ale
0.001 to 1/1000
0.01 to 1/100
1/1000 jest jeszcze mniejsza niz 1/100 wiec nie rozumiem dlaczego plugin mialby to uznac jako zly interp ...
Jesli chodzilo ci o cos innego to badz laskaw poprawic poprzedni post i uczynic go bardziej zrozumialym.
_________________ Jesli uważasz, że jakiś temat nie został załatwiony tak jak trzeba wyślij jego linka do moderatorów lub H@ (do mnie lub Vorstera), postaramy się go jeszcze raz przeglądnąć.
ten plugin na serwerze łatwo ominąć, wystarczy nie wybierać od razu teamu i już nie wyskakują ustawienia interpa, lepszy byłby plugin taki jak jest na sterze, jak masz zły to sam przestawia ustawienia
Pomógł: 18 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Mar 2009 Pochwał: 4 Posty: 3512 Skąd: Wroclove
Wysłany: 2010-02-20, 23:37
Zgadzam sie,plugin byl konfigurowany pod zwykly serwer i mial sprawdzac interp co runde a ze dm zadko kiedy ma nawa runde to nei dziala prawidlowo.Dlatego przestawie go aby wymuszal najwieksza mozliwa wartosc .
_________________ Nie chcesz płacić składki adminowskiej na serwer? -->Klik
Chcesz żebym zainteresował sie jakimś tematem?Pisz na pw.Klucze steam za sms - 30zl-->Klik
Nie pisz do mnie trzech pw,uzywaj opcji edytuj w zakładce "do wysłania"
Wysłany: 2010-05-04, 21:54
Nie mozna i nigdy nie bedzie ustalony wspolny iterp dla wszystkich graczy.
Nie kazdy ma internet zeby grac na najwyzszym a gracze majacy dobry interp nie beda chcieli grac na interpie 0.05 wiec nie bedziemy im zanizac.
Wysłany: 2010-05-05, 22:00
To sa zwykle lamusy ;D
Co ma wspolnego interp jakiegos gracza z tym ze oni go nie moga trafic ? :D
Jego interp wplywa jedynie na to jak on strzela ;]
Odsylam do poradnika o interpie.
Gracz moze wysylac za malo danych do serwera i trzeba mu wymusic jedynie wieksze cl_cmdrate lub oni sami pobieraja za malo danych lub ci gracze to lemy i nie potrafia trafic w glowe.
przydała by się ankieta co do interpa z możliwością odp "mnie to obojętne" jak poprzednio :)
rada..nie możesz zabić za 1-szym razem strzelaj do skutku
mnie też to irytuje jak co chwila słyszę "dnl ku...o ogarnij interp" więc odpowiadam mam prawidłowy czyli 0.01 więc proszę skorzystać z rady :) przecież to nie moja wina że ktoś ma winkla i za wszelką cenę stara się obwinić nie samego siebie za celność tylko oskarża innego gracza zwykle wyzywając go od ku... o nie prawidłowy interp.
Wysłany: 2010-05-09, 10:55
Ok, wymusze tam maksymalne ustawienia ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum