Wychodze z prośbą, aby na serwer wgrano plugin wymuszający ex_interp 0.01. Spro graczy nie ma zielonego pojęcia co to wogle jest i jak to ustawić. Bardziej doświadczeni denerwują sie nie mogąć trafić takiego delikwenta. Oszczędziło by to sporo nerwów i tekstów w stylu "INTERPY N00BIE!!".
Pomógł: 18 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Mar 2009 Pochwał: 4 Posty: 3525 Skąd: Wroclove
Wysłany: 2009-06-18, 14:03
Tp ty chyba nalezysz do tym mniej doswiadczonych bo nie wiesz jak działa interp
A co do wymuszenia to wymusza ale lagi na serwie
Poza tym nei mam zamiaru grac na interpie 0.01 bo uzywam 0.02
_________________ Nie chcesz płacić składki adminowskiej na serwer? -->Klik
Chcesz żebym zainteresował sie jakimś tematem?Pisz na pw.Klucze steam za sms - 30zl-->Klik
Nie pisz do mnie trzech pw,uzywaj opcji edytuj w zakładce "do wysłania"
[B]Belormoroth Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 515
Pomógł: 18 razy Wiek: 26 Dołączył: 12 Mar 2009 Pochwał: 4 Posty: 3525 Skąd: Wroclove
Wysłany: 2009-06-18, 22:01
Cytat:
Ja uzywam 0.05 ;]
to interp bota
Chcesz żebym zainteresował sie jakimś tematem?Pisz na pw.Klucze steam za sms - 30zl-->Klik
Wysłany: 2009-06-18, 23:48
Wybacz ale grajac na steamie wpisuje:
ex_interp 0.01
i po wpisaniu ex_interp wyskakuje mi ze mam 0.05 ^^
Nie da sie zmienic na steamie na 0.01 przynajmniej u mnie :]
A interp to kwestia przyzwyczajenia :]
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Pochwał: 1 Posty: 2610 Skąd: RzeszuF
Wysłany: 2009-06-18, 23:53
Ex interp zalezy od ustawienia cl_updaterate, cl_updaterate zas ustawiamy w zaleznosci od swojego lacza.
ex_Interp =1/cl_updaterate
Jesli ktos ma dobrego neta moze sobie spokojnie ustawic cl_updaterate na najwyzsza wartosc (100) a wtedy ex_interp nie bedzie nam sie samocznnnie obnizal (chyba ze jakis serwer automatycznie wymusi nam inna wartosc).
_________________ Jesli uważasz, że jakiś temat nie został załatwiony tak jak trzeba wyślij jego linka do moderatorów lub H@ (do mnie lub Vorstera), postaramy się go jeszcze raz przeglądnąć.
Vorster paskudo ;p dopuszczalny interp to 0.01 - 0.05. wiec co sie drzesz ze interp bota Tobie misiu kolorowy gra sie dobrz na 0.02 a jemu na 0.05. a ja gram na interpie 10000000000 i nikt mi nie podskoczy ;p;p ale mozna by bylo ziutku zrobic taki plugin na od0.01 do 0.03 ;] zeby belor nie gral ^^ xDe i reszta co bija na wiekszych interpach ;] ;**
_________________ koguT^. był, koguT^. jest, i koguT^. jeszcze dłuuuugo będzie... ;]
If you're RICH I'm your BITCH!!! xDe
motto życiowe: "Nie i chuj!!!"
Wysłany: 2009-06-19, 00:10
Pffff...
Nie to nie... :p
Ja interp mam 0.05 i tyle a jak komus nie pasuje to won z moich plecow :d
Wysłany: 2009-06-19, 02:40
koguT^ napisał/a:
Vorster paskudo ;p dopuszczalny interp to 0.01 - 0.05.
Nie iwem gdzie to wyczytales ale taki interp to moze jest dopuszczalny na twoim wlasnym serwerze w domu jak grasz z botami
Interp jaki dopuszcza sie na steamie to: 0.01 - 0.03
Wysłany: 2009-06-19, 04:40
To teraz mi napisz jak mam go zmienic bo komenda ex_interp 0.01 nie dziala ;]
Wysłany: 2009-06-19, 11:17
Ja tam sie nie chce klocic, ani zbytnio nie chce mi sie pisac o interpie. Ale oto screeny gdy lacze sie do naszego serwera TP.
Prosze zauwazyc jakie czynnosci wykonuje. Najpierw sprawdzam jaki mam ustawiony interp (jest 0.1)
Ustawiam go na 0.01
Sprawdzam czy sie ustawil i wiem ze tak.
Nastepnie lacze sie do naszego serweraaa a tu zonk bo serwer sam mi zmienia na 0.1
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartoć umieszczonš w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Zostawiam wam to do przemyslen.
_________________ Jesli uważasz, że jakiś temat nie został załatwiony tak jak trzeba wyślij jego linka do moderatorów lub H@ (do mnie lub Vorstera), postaramy się go jeszcze raz przeglądnąć.
Wysłany: 2009-06-19, 12:57
ZiuTeK napisał/a:
Nastepnie lacze sie do naszego serweraaa a tu zonk bo serwer sam mi zmienia na 0.1
To nei serwer ci zmienil tylko w swoim cfg masz ustawione 0.1 i cs sam ci przywraca standardowe ustawienia,ale ustaw w cfg 0.01 plik daj tylko do odczytu i polacz sie z serwerem,gwrantuje ze bedziesz mial taki jak masz w cfg
Wysłany: 2009-06-19, 18:03
hehe, jasiu byl blisko. Tak jak wczesniej pisalem wszystko zależy od cl_updaterate.
Specjalnie przed tą pokazówką ustawiłem je na 10 ;] (ex_interp = 1 /cl_updaterate)
Zapisanie configa nic nie da bo on jest wczytywany do ramu i nawet jeżeli serwer nie będzie mógł tych ustawień zapisać do pliku, to i tak będe grał na ex_interp 0.1 gdyż na taki zmieni mi automatycznie serwer :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum